13.04.2021.  18.00 časova
HALA SPORTOVA 15 SEPTEMBAR VALJEVO
30.KOLO KLS
 METALAC vs BEOGRAD
00:00
(00:00)

 

 

STATISTIKA

IZJAVE PRED UTAKMICU

MEČ SEZONE ZA VALJEVCE 

Poslednje tri utakmice među kojima je i duel između Metalca i OKK Boegrada daće odgovor ko će se pridružiti ekipi Pirota i naredne sezone takmičiti u Drugoj muškoj košarkakoj ligi Srbije. Ono što se znalo i pre sedam dana da Valjevce trijumf nad mladim "klonferima" sigurno ostavlja u ovom rangu razmišljanje je koje je u glavama svima u taboru Metalca.
Prethodni meč pred tv kamerama pokazao je da puleni Vladimira Đokića mogu izaći na crtu i znatno kvalitetnijem rivalu, a svi se nadaju da će sličnu partiju ponoviti i u meču sezone.
Očekivanja su da nastavimo kontinuitet dobrih igara, sa maksimalnom agresivnošću na oba kraja parketa. Oni su u prvom međusobnom duelu pokazali mnogo, Paunović se povradio, a nije stigao ni Sinovec pa nije bilo prilike da im se na pravi način suprostavimo. Nadam se da ćemo sada uspeti u tome. Rasli smo kao ekipa kako je sezona odmicala, iako je mnogim momcima ovo prvo seniorsko iskušenje u karijeri i verujem da ćemo to krunisati na pravi način - smatra centar Valjevaca Amar Mehić. 

POBEDA ZA KRAJ

Utakmicama poslednjeg 30. kola biće kompletirano takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2020/21. Protivnik ekipe OKK Beograda u ovom susretu biće ekipa Metalca. Meč u Hali sportova ’’15. septembar’’ igra se u utorak 13. aprila 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova.
Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda i osamnaest poraza. U prethodnom susretu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Mladosti, a rezultat je bio 88:93. Plavo-beli su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda i sedamnaest poraza. U prethodnom susretu su kao domaćini savladali ekipu Slobode, a meč je završen rezultatom 81:80. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč u hali Mega Factory završen je ubedljivim trijumfom ekipe OKK Beograda rezultatom 79:51.
Trener plavo-belih Branislav Ratkovica ističe da je veoma važno da ekipa sezonu završi pobedom, kao i da je ponosan na momke koji su prevazišli sve probleme i uspeli da ostvare zacrtane ciljeve:
Posle važne pobede protiv Slobode gosti smo ekipe Metalca iz Valjeva koja igra dobro u završnici sezone. Od izuzetne važnosti je da sezonu završimo pobedom i tako spustimo zavesu na ovu jako tešku sezonu. Veoma sam ponosan na momke koji su i pored svih poteškoća sa povredama i virusom uspeli da dođu do ostvarenja ciljeva, a to su opstanak u ligi i razvoj mladih igrača. Nadam se da će sledeća sezona biti dosta bolja od ove, kako na rezultatskom, tako i na zdravstvenom planu, što je najvažnije u ovom trenutku.
Meč u Valjevu vodiće sledeća sudijska trojka: Milivoje Jovčić, Vladimir Jevtović, Radoš Arsenijević.
Delegat utakmice – Srđan Janković.

Copyright KK METALAC 2018 © Designed by KK METALAC