09. Kolo KLS

DYNAMIC vs METALAC
83:93
(22:19 11:28  22:25  28:21)
 

09.Kolo KLS 27.11.2017. godine 
DYNAMIC vs
METALAC  90:94 (22:19 11:28  22:25  28:21)

PREKO DYNAMICA DO VRHA

Pobedama protiv kragujevačkog Radničkog kod kuće (91:77) i ABA 2 ligaša Dinamika u gostima (93:83), košarkaši Metalca učvrstili su se, sa skorom 7/2, u samom vrhu tabele Košarkaške lige Srbije. Superliga, u koju ove sezone ide osam najboljih, sada deluje kao lako ostvariv cilj, ali sa još 17 kola ispred prerano je za definitivne prognoze.
Uočljivo je ipak da Metalac igra brzu i lepršavu košarku u kojoj, istina je, ima grešaka i odbranbenih propusta, ali koja za sada donosi rezultat. Ono što niko ne može poreći je da su mečevi koje igra Metalac veoma zanimljivi za gledanje.
Nije velika tajna da igra valjevskog tima mnogo zavisi od trija spoljnih igrača: Đukanović - Vasić -Krstović, koji imaju veliku, za modernu košarku neuobičajenu minutažu, ali za sada sva trojica, pa i veteran Krstović (37 godina) izdržavaju te napore. Kapiten Đukanović je, čini se, potpuno igrački sazreo, napredovao je u šutu, koji mu je na početku karijere bio slaba tačka, pa uz sjajne fizikalije, probojnost i agresivnost, daje Metalčevoj igri pravi ritam. Vasićev košarkaški IQ nikada nije bio sporan, a uz lidersku ulogu koju ima na terenu, egzekuciju preuzima kada je najteže, ne beži od šuteva u presudnim momentima, koje za sada uglavnom pogađa, što najavljuje možda i njegovu najbolju sezonu u karijeri. Bojan Krstović se sa dvojicom plejmejkera sjajno dopunjuje i iz drugog plana donosi ono što je Metalcu potrebno, bilo da su to poeni, skokovi, asistencije ili dobra odbrana. Unutrašnjoj liniji od meča sa Radničkim pridružio se Slavko Vraneš, jedan od najviših košarkaša na svetu, koji je u prvom meču odigrao slabo, ali je već protiv Dinamika pokazao da će biti osveženje za 10 do 15 minuta po meču. Među centrima najzapaženiji je do sada bivši FMP-ov đakĐorđe Kaplanović, koji je posle male minutaže u Crvenoj zvezdi, neuspešne sezone u Poljskoj i teške povrede u Metalac stigao kao nepoznanica. Pokazao je da je školovan igrač, čiji su potencijali veliki, obzirom da ima tek 22 godine. Hercegovac Josip Mikulić, posle nešto slabijeg starta sezone igra sve bolje, iako ima 215 cm više mu prija igra spolja jer ima odličan šut, a ako uspe da unapredi unutrašnju igru, uz više agresivnosti, mogao bi i na viši nivo košarke. Iskusni Marojević kvaliteno koristi minute koje dobije na parketu, čiji je broj nakon dolaska Vraneša nešto manji, ali će sigurno i dalje imati svoju ulogu u Metalcu.
Posebna priča je Jovan Stamenić, koji je do sada svoju ulogu specijalca odradio bez greške, igrajući praktično na pozicijama od dva do četiri. Momak koji je stigao iz kraljevačke Sloge bez mnogo pompe, ima značajan učinak i u odbrani i u napadu, spreman je da pogađa šuteve iz daljine, ali i da se "pobije" sa znatno snažniijim od sebe. Igrač koga bi svaki trener poželeo u ekipi.

 STATISTIKA          Vidi OVDE
 PLAY BY PLAY      Vidi OVDE