MLADOST (Sm.Palanka) - METALAC  72:76 (31:18, 17:21, 17:18, 7:19) TEŠKO DO FINALA KUPA SRBIJE
Teškom pobedom prtoiv B ligaša Mladosti košarkaši Metalca plasirali su se u finale "malog" kupa, što im je donelo i plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća. U finalnom duelu Valjevci će se sastati sa ekipom Zlatibora, ali su oba tima obezbedila borbu za "Žućkovu levicu", u kojoj će se još naći ABA- ligaši, beogradski Dinamik, i ponednik odloženog meča između Vršca i Borca iz Čačka.
Ekipa Mihaila Počeka je tek u drugom poluvremenu pokazala zbog čega je u vrhu KLS. Nakon minusa od devet poena na velikoj pauzi, Valjevci su u trećem, a pogotovo četvrtom periodu zaigrali znatno čvršće u odbrani i ostavili ambicioznog B ligaša, koga sa klupe predvodi selektor univerzitetske reprezentacije Srbije Zoran Todorović na samo 24 poena, dok su u prvom pluvremenu primili duplo više.
Najistaknutiji u Metalcu bili su Đukanović sa 16 poena, 7 skokova i 8 asistencija, Mikulić sa 15 poena i 10 skokova, Vasić sa 15 poena i 4 asistencije, Krstović 14 poena i Vraneš sa 6 poena, 6 skokova i 3 rampe.
Interesantno je da će Metalac i u prvom kolu drugog dela prvenstva igrati sa Zlatiborom 13. januara, dok je četiri dana kasnije na programu pomenuto finale Kupa Srbije.

13. Kolo KLS

METALAC vs KK BEOGRAD
94:71
(18:22  29:18  22:14  25:17)
 

13.Kolo KLS 23.12.2017. godine 
METALAC vs KK BEOGRAD  94:71 (18:22  29:18  22:14  25:17)

NEOSVOJIVO VALJEVO

Pobedom protiv OKK Beograda Metalac je zaokružio uspešnu polusezonu, koju je okončao sa skorom 9/4 i mestom u vrhu tabele. Najefikasnija ekipa lige je i ovaj meč odigrala u svom stilu, iako je momcima trenera Počeka trebalo celo poluvreme da uđu u prepoznatljiv ritam. U nastavku se pitanje pobednika nije postavljalo, pa je Metalac sačuvao nepobedivost na domaćem terenu. 
Da u prva dva perioda neće biti lako domaćinu bilo je jasno od samog starta. U redovima „klonfera“ prednjačili su Drekalović i Jovanović, ali ni centarska linija domaćih nije posustajala. Seriju trojki započeo je upravo Mikulić, a nastavili Đukanović i Vasić.
Ipak, nerešiva enigma za Beograđane tokom prvog dela bio je Kaplanović, najčešće posle proigravanja bekova mladi centar je već u ovom delu došao do 16 poena i bio najzaslužniji za maksimalnu prednost Valjevaca do tada baš na velikom odmoru.
Njegovu povredu na početku trećeg perioda puleni Darka Kostića ...