VESTI

Ratkovica novi predsednik

Ratkovica novi predsednik

KK Metalac Valjevo

Umesto Vladana Jankovića novi predsednik Metalca biće dojučerašnji trener kluba Branislav Ratkovica, odlučeno je jednoglasno na redovnoj sednici Skupštine kluba koja je održana u petak. Mladi Beograđanin dobio je apsolutno poverenje ukupno 22 delegata i u narednom periodu biće na čelu najpoznatijeg valjevskog sportskog kolektiva.

Pre njegovog izbora jednoglasno je prihvaćena neopoziva ostavka Jankovića i ostalih članova Upravnog odbora kao što su Vukašin Dobrivojević, Jovan Teodosić, Vladimir Marić, Ivan Janjušević, Milan Mitrović i Milan Krunić. Sada već bivši predsednik Metalca zahvalio se svima na podršci u minulom periodu dodavši da se povlači iz privatnih razloga.

Novog mladog funkcionera čeka izazovan zadatak da ostvari što bolji rezultat u predstojećoj sezoni, ali i ispuni zacrtane ciljeve vezane za rad sa mlađim selekcijama o kojem je govorio i prisutnima. Svi članovi prihvatili su i predlog da se u Upravnom odboru nađu Vladimir Novicki, Aleksandar Ivković, Dejan Mihailović i Petar Vranješ. Najviši organ kluba činiće još dva člana.

U kratkoj izjavi za zvaničan sajt kluba Ratkovica je izrazio zadovoljstvo što se ponovo nalazi u kolektivu koji je sa uspehom predvodio tokom dve sezone.

– Još od perioda kada sam bio trener dobro poznajem situaciju u klubu i gradu u kojem sam stekao brojne prijatelje. Po odlasku i dalje sam pomno pratio šta se dešava i sama ideja da pomognem u nešto drugačijoj ulozi mi se svidela. Želja je da se razvijamo kao klub koji će pronalaziti, ali i istrpeti mlade igrače što nije lak posao. Znam kako je to izgledalo u klubovima u kojima sam igrao i sigurno nas čeka mnogo izazova. Odmah krećemo sa novim projektom, ali je u uvodnoj sezoni teško očekivati spektakularne rezultate, jer je u centru pažnje stabilizacija. Šansu će sigurno dobiti i igrači iz mlađih selekcija i nadam se da ćemo zajedno nastaviti bogatu tradiciju koju Metalac ima u našoj košarci – poručio je Ratkovica.

U novim kontrolnim utakmicama ekipa Metalca će najpre u subotu gostovati lazarevačkoj Kolubari, dok u nedelju u 15 časova i 30 minuta u Halu sportova stiže ekipa Proma iz Donjeg Vakufa.