VESTI

Ilić novi trener

Ilić novi trener

KK Metalac Valjevo

Umesto Srđana Flajsa ekipu Metalca u predstojećoj sezoni predvodiće Đorđe Ilić, mladi stručnjak koji je u sredu odradio prvi trening sa ekipom. Novi strateg Metalca će za samo deset dana pokušati da realizuje svoje zamisli i što bolje pripremi ekipu za predstojeća iskušenja.

Perspektivni trener rođen je u prestonici 6. juna 1983. godine, a igračku karijeru gradio je kroz mlađe selekcije i seniorske sastave FMP-a, Borče, Zemuna i još nekoliko klubova. Gotovo deceniju kao trener je proveo u Borči, nakon čega je bio trener mlađih selekcija i seniora Žarkova. Šira javnost najbolje ga poznaje kao pomoćnika u stručnom štabu Mege, a sarađivao je sa Vladimirom Jovanovićem i Marko Baraćem. Jednu sezonu proveo je kao pomoćnik u mađarskom prvaku Sombatelju, a ovo će mu biti prvi seniorski angažman kao glavni trener u KLS-u.

Što se tiče igračkog kadra dres Metalca nakon kontrolnih utakmica neće nositi Miloš Jović, Milutin Vujičić, Igor Jokić i Stefan Vasić, dok su u klubu ostali Marko Grković, Bogdan Rutešić, Vuk Karadžić, Ikena Okeke i Aleksandar Mrgić. Njima će se pridržiti novajlija Luka Vudragović i američki bek Džeremaja Gambrel, koji će u sredu stići u Valjevo. Nema sumnje da će uprava na čelu sa Branislavom Ratkovicom morati da angažuje još nekoliko igrača za sezonu u kojoj će prevashodni cilj biti opstanak.