VESTI

Hrabro na favorita

Hrabro na favorita

KK Metalac Valjevo

Iako su oni koji prate prilike u najkvalitetnijoj srpskoj ligi očekivali možda i lak posao za ekipu Tamiša u uvodnoj rundi pokazali su košarkaši Metalca da će imati šta da pokažu u nastavku sezone. Tačno sedam dana kasnije novi igrači kluba sa bogatom tradicijom predstaviće se domaćoj publici u susretu protiv favorizovanog Zlatibora.

Čajetinci su na dva fronta već upisali po jednu pobedu, a svestan snage protivnika je i mladi bek Luka Vudragović, koji je susret u Vršcu okončao sa 19 poena.

– Iza nas je zaista nesrećan poraz. Ponosan sam na način na koji smo se predstavili nakon samo nekoliko dana zajedničkog treninga i sedam igrača u rotaciji. Okrećemo se novim izazovima, a prvi sledeći je protiv Zlatibora, sigurno jedne od tri najbolje ekipe u Košarkaškoj ligi Srbije. Nadam se da ćemo napredovati kako sezona bude odmicala, saigrači se sjajno ponašaju na treninzima i ne sumnjam da će tako biti – poručio je mladi bek.

Trener Đorđe Ilić pozvao je lokalne simpatizere da se u što većem broju odazovu i podrže ekipu koja i dalje nije u potpunosti selektirana.

– Susret protiv Tamiša doneo nam je dosta toga i pozivnog i negativnog.  Izuzetno loše smo počeli i nekoliko minuta bili u grču, a posledica toga je nedostatak kontrolnih mečeva pred start sezone. U nastavku smo uspeli da im se suprostavimo u segmentu trčanja i ostaje žal što je u finišu ponestalo snage, naročito nakon pete lične greške Okekea. Čeka nas ekipa Zlatibora koja će i ove godine biti u vrhu tabele, pored napadačkog potencijala koji poseduju uspeli su Slobodu da svedu na ispod 60 poena što dovoljno govori o njihovoj odbrani. Na nama je da se psihološki najbolje moguće pripremimo i pokušamo da ispravimo greške u obe faze – rekao je Ilić.

Susret između Metalca i Zlatibora na programu je u subotu u 19 časova i 30 minuta, a ulaz u Halu sportova je besplatan.