VESTI

Vujičić promašio pobedu

Vujičić promašio pobedu

KK Metalac Valjevo

Košarkaši Metalca poraženi su od OKK Beograda rezultatom 82:80 (16:23, 24:19, 18:18, 24:20) u trećem pripremnom susretu pred start Košarkaške lige Srbije. Valjevski sastav je u zanimljivom i dramatičnom susretu u finišu mogao i do pobede, ali je nakon promašenog slobodnog bacanja Grkovića i ofanzivnog skoka Vujičić bio neprecizan van linije 6,75.

Rezultat je, kako se neretko kaže, u ovakvim ssuretima u drugom planu. Međutim, već od starta bila je prisutna velika želja na oba kraja parketa, a domaćin je u prvom delu bio bolji rival. Spoljni igrači uspevali su da prodorima dođu do lakih poena, a napadački ponovo se izdvojio centar Mrgić. Razlika je sve do finiša druge četvrtine bila dvocifrena, ali je ekipa Vuleta Avdalovića na krilima bivšeg igrača Metalca Luke Anđušića serijom poena stigla do priključka.

U nastavku publika je većim delom pratila izjednačenu borbu u kojoj su se rivali smenjivali u prednosti. Sve bolji je bio i Amerikanac Okeke, ali su sa druge strane pored Anđušića raspoloženi bili Mušicki i Srzentić. Kada je drugi pomenuti pogodio šut za tri poena minut pre kraja za 80:74, činilo se da je sve završeno, međutim domaćin se poenima Vujičića vratio u igru. Ostaje žal što bek nije bio i poslednji put precizan, jer bi trijumf mladom timu u teškoj situaciji nakon kraćeg trenažnog procesa značio i na samopouzdanju.

METALAC: Okeke 15, Tamir 4, Janković, Pajić, Jokić 7, Vujičić 13, Rutešić 9, Vasić, Jović 1, Grković 14, Mrgić 17, Obradović.

Dres Metalca u predstojećoj sezoni neće nositi Džejden Rej, koji je nakon samo nekoliko dana napustio Valjevo. Narednu proveru puleni Srđana Flajsa imaće protiv Čačka 94 u sredu u 18 časova i 30 minuta.