VESTI

Dva poraza

Dva poraza

KK Metalac Valjevo

Košarkaši Metalca upisali su dva poraza na novim kontrolnim utakmicama pred start sezone u Košarkaškoj ligi Srbiji. Puleni Srđana Flajsa imaće još desetak dana da se što bolje pripreme za start sezone, a nakon kadrovskih u narednim danima gotovo sigurno biće promena i u rosteru.

Oslabljeni sastav najpre je poražen u subotu od lazarevačke Kolubare rezultatom 94:82 (29:19, 21:14, 18:19, 26:30). Član Druge muške košarkaške lige Srbije od ove sezone je pojačan povratnikom Stefanom Birčevićem, nekadašnjim reprezentativcem naše zemlje koji se afirmisao upravo u Metalcu.

Dan kasnije u Hali sportova bolja je bila ekipa Proma iz Donjeg Vakufa sa 80:63 (22:26, 24:8, 19:16, 15:13). U susretu u kojem je protivnik rezultatske dileme otklonio u drugoj četvrtini izdvojio se Ikena Okeke, a priliku na svom parketu dobili su Vojin Obradović i Vasilije Pajić, koji će i u nastavku sezone pokušati da se nametnu treneru Flajsu.

Zbog prehlade na ovim mečevima trener Metalca nije mogao da računa na Milutina Vujičića i Miloša Jovića, bekove od kojih se mnogo očekuje u predstojećoj sezoni.