VESTI

Strpljivo ka rezultatima

Strpljivo ka rezultatima

KK Metalac Valjevo

Nakon više nego sadržajnog i teškog leta konačno će i valjevski ljubitelji košarke moći da uživaju u novim duelima potpuno renovirane ekipe Metalca. Posle dolaska novog rukovodstva došlo je i do promene na trenerskoj klupi pa će ekipu umesto Srđana Flajsa predvoditi Đorđe Ilić. U danu kada je klub i zvanično dogovorio saradanju sa iskusnim centrom Nikolom Markovićem, koji se vraća u srpsku košarku, jasno je da će zaljubljenici u gradu na Kolubari ponovo imati šta da vide na mečevima svojih ljubimaca.

Iako ne toliko poznat široj košarkaškoj javnosti u Valjevu Ilić je, kako kaže, spreman za novi izazov u karijeri odnosno mesto prvog trenera ekipe u KLS-u.

– Generalno, očekivanja u novoj sezoni odnose se pre svega na stabilizaciju kluba na svim nivoima. Svesni smo da predstoji duga i naporna sezona u kojoj će prevashodni cilj biti opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije. Treba istaći i da još uvek radimo na kompletiranju ekipe koja će braniti boje Metalca. To nije tipično u ovom periodu godine, ali pokušaćemo da i sa tog aspekta angažujemo igrače koji će doprineti što boljim rezultatima – počeo je priču mladi trener.

Pogled na raspored pokazuje da košarkaše Metalca u prva četiri kola čeka izuzetno težak zadatak. Uvodno od ukupno tri gostovanja u pomenutom periodu je protiv Tamiša, dobro poznatog rivala u ovom rangu takmičenja.

– Kao i na svakom susretu u ovoj sezoni želja je da pružimo maksimum. Očekujem tešku i zahtevnu utakmicu protiv kluba koji već dugo godina igra ovaj rang takmičenja. Znajući kolegu koji je sada već iskusan trener čeka nas duel sa mnogo kontakta i trčanja. Nemamo previše informacija o protivniku, jer je odigrano nekoliko trening utakmica, pa nam je želja da u uvodnim kolima najpre obraćamo pažnju na našu igru. I dalje smo u fazi adaptacije jer sam u Valjevu samo nekoliko dana i verujem da će igrači u potpunosti prihvatiti moj sistem rada, što će u budućnosti dati i rezultate.

Činjenica da će od igrača koji su se predstavili na nekim ranijim kontrolnim susretima tu i dalje biti samo Okeke, Grković, Mrgić, Rutešić, kao i mladi Pajić i Obradović, sigurno znatno otežava posao novom rukovodstvu, ali i stručnom štabu. Vremena za nova uigravanja jednostavno nema.

– Sigurno je da rivali u novu sezonu ulaze znatno spremniji, jer su već oko dva meseca u trenažnom procesu. Na pripremnim susretima mogli su da se uvere u neke greške koje su u međuvremenu ispravljali. Mi smo od mog dolaska u klub za nekoliko dana odigrali jedan trening susret, koji nam je itekako pomogao. Nadam se da će valjevska košarkaška javnost imati strpljenje i podržati nas u želji da stabilizujemo klub koji ima bogatu tradiciju i prepoznatljivu publiku željnu kvalitetne košarke – završio je trener Valjevaca.

Prema informacijama koje smo dobili od Ilića i dalje nije poznato ko će biti novi kapiten Metalca, koji će predvoditi ekipu na prvom ovosezonskom izazovu u Vršcu u subotu od 18 časova.