VESTI

Poraz u triler završnici

Poraz u triler završnici

KK Metalac Valjevo

Košarkaši Metalca poraženi su od pančevačkog Tamiša rezultatom 85:84 (27:19, 20:24, 20:26, 18:15) u uvodnom kolu nove sezone Košarkaške lige Srbije. Renovirani valjevski sastav je sa sedam igrača u rotaciji na parketu bio blizu trijumfa na gostovanju u Vršcu, ali su Pančevci u finišu imali i više sreće za zasluženo slavlje.

Puleni Bojana Jovičića od starta su bili u prednosti, ali se ekipa Metalca nije predavala. Na krilima Gambrela koji je od starta pokazao da će biti veliko pojačanje u svakom momentu pronalazili su način da dođu do priključka. U poslednjoj četvrtini sastav Đorđa Ilića bio je u prednosti do same završnice kada je ipak ponestalo snage i koncentracije za pobedu.

Valjevci su imali čak 17 izgubljenih lopti, ali i čak osam skokova više od protivnika (39-31). Obe ekipe imale su po 12 asistencija, pa su kao što i rezultat govori na kraju nijanse presudile.

METALAC: Okeke 13, Miličević, Rutešić 8 (10sk), Mrgić 7, Gambrel 32  (6sk, 4as), Marković 5 (12sk), Pajić, Obućina, Grković, Vudragović 19.

U narednoj rundi košarkaši Metalca će na svom parketu ugostiti ekipu Zlatibora, koja je trijumfom počela sezonu u ABA 2 ligi.