VESTI

Defanzivne lekcije

Defanzivne lekcije

KK Metalac Valjevo

Nakon dva poraza na startu sezone priliku da možda „brejkom“ poprave raspoloženje pred nove izazove košarkaši Metalca imaće protiv užičke Slobode. Uz veru da će ovaj tim imati dobru podršku ljubitelja košarke Valjevci su tokom sedmice pokušali da isprave evidentne greške iz druge runde, a odavno je poznato da će zbog svega što se dešavalo tokom leta biti potrebno vreme za pobede i slavlja.

Jedan od onih koji će sigurno imati veliku ulogu i na ovom meču je centar Nikola Marković, povratnik u srpsku košarku iz Rumunije.

– Želja je da promenimo pristup u odnosu na prethodnu utakmicu, što se pre svega odnosi na broj izgubljenih lopti. Moramo biti čvršći u odbrani i pratiti plan utakmice kako bismo došli do uvodnog trijumfa. Po povratku u našu ligu utisci su pozitivni, ekipe Zlatibora i Tamiša imaju određen kvalitet i školovane igrače, koji mogu da kazne protivničke greške – poručio je iskusni košarkaš.

Gostovanje u Velikom parku prvo je od dva uzastopna u ovom delu sezone, a svoja viđenja o protivniku koji ima polovičan skor izneo je i trener Đorđe Ilić.

– Reč je o neugodnoj ekipi, izuzetno dobroj na svom parketu. Krasi ih odlična centarska linija, ali i dva plejmejkera koji kontrolišu ritam utakmice. Igraju puno u tranziciji i očekujemo meč visokog intenziteta. Fokus tokom ove sedmice je bio na tome i sigurno će dosta toga zavisti od defanzivne tranzicije. Cele nedelje uopšte radimo na odbrani koja posebno u prvom poluvremenu protiv Zlatibora nije bila na zavidnom nivou pa se nadam da će to dati rezultat – poručio je Ilić

Susret između Slobode i Metalca na programu je u subotu u 18 časova, a interesantno je da će na klupi Užičana ponovo sedeti Vladimir Đokić.